Banka Hesap Bilgisi

Dilek ve Şikayet Kutusu

Kuleliler Derneği Basın Açıklaması

Çanakkale'de, İstiklal savaşımızda ve terörle her türlü mücadelede kardeşlerini şehit vermiş, 171 yıllık tarihi ile mezunu olmaktan guruduyduğumuz şanlı yuvamız Kuleli Askeri Lisesi'nin kapanmasından dolayı üzgünüz.

Tüm mezun ve üyelerimizin de kabullenemediği ve şiddetle kınadığı gibi, aramıza sızıp Kuleli'mizin adını kirleten ve kirli amaçları ile Şanlı Yuva'mıza sinsice girip Milletimizin bütünlüğüne ve demokrasimize darbe vurmak isteyen tüm terör ve şer odaklarını lanetliyoruz.

Vatan sevdasını elden bırakmadan, sözde darbe adıyla ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yapılan kalkışmada göğüs göğüse çarpışan, verdikleri kararlarla bu hain saldırıyı önlemiş nice Kuleli mezunu şerefli subaylarımızı ise kucaklıyoruz.

Vatanımıza milletimize şerefle hizmet etmiş, Türkiye sevdalısı subaylar, yazarlar, sanatçılar, sivil hayatımıza meslekleri ile en üst düzeyde katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam eden aydınlarımızın  yetiştiği, vatan uğruna gerek İstiklal savaşımızda gerekse her türlü terörle mücadelede, vatanın tehtidlerle karşı karşıya kaldığı her anda, canını düşünmeden feda etmiş nice nice şehitlerimizin yuvası İstiklal madalyalı yuvamızdır Kuleli.

Kuleli'de yetişen her subay adayı bu memleketin  sevdalısı olarak vatanının kendisine emanet edildiğini, tüm halkın güvenliğinin ve namusunun kendisine zimmetlendiğini bilir ve canı pahasına bunu savunmaktan kaçınmaz.

Kuleli Askeri Lisesi Türk Subayının ihtiyacı olan her tür eğitimi, bilim ve felsefenin ışığında, dogmatik düşüncelerden uzak, Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesi altında çağdaş eğitimi sağlayan, her öğrencinin en az iki dil bilerek mezun olduğu, vatan sevdalısı çıkarsız bir ruhla aydın insanlar yetiştiren, eğitim alanında kalite güvencesine sahip özel okullarımızdan birisidir. Kuleli'miz Türkiye sevdalılarının gururla sahip çıkması gereken ecdatlarından bu ülkeye miras kalmış şanlı bir yuvadır.

Kuleli sadece bir okul değil, vatana adanmış hayatların başladığı, şerefli, akıllı, duyarlı ve güçlü askerlerin ve vatan evlatlarının yetiştiği bir yuvadır.

Bizler Kuleli Askeri Lisesi'nde okumuş bu büyük millete sadece askeri hayatta değil sivil hayatta da şeref ve haysiyetimiz ile hizmet etmeye devam eden Laik, Demokratik, Cumhuriyet'in sevdalısı büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu vatanın evlatlarıyız.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Kuleli'ler Derneği olarak bizler bu sözde darbe girişimini bir kez daha lanetlerken, milletimize, demokrasimize, vatanımıza, bu büyük ülkeye, şehitlerimiz ve Şanlı Yuvamız Kuleli'ye şeref katan İstiklal madalyamız onuruna hizmet edeceğimizi kararlılıkla bildiririz.

Kuleliler Derneği

ATATÜRK KÖŞESİ
Dernek Üyelik Başvurusu

Kuleli Askeri Lisesinin yeniden eğitim ve öğretime geçmesini ister misiniz?

Foto Galeri
Kuleliler Derneği Basın Açıklaması